Orvosaink

Prof. Dr. Nagy Zsuzsanna

Szakmai profil

1993-ban szerzett orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen (POTE, jelenleg PTE-ÁOK). 2010-ig dolgozott a Pécsi Tudományegyetem belgyógyászati klinikáin. 1995 és 1997 között DAAD ösztöndíjasként a Berlini Frei Universität Franz Volhard Klinikáján kutatott, a hypertonia és hyperlipidémiák genetikai hátterét vizsgálta.

1999-ben belgyógyászatból, 2001-ben klinikai immunológia és allergológiából, 2007-ben endokrinológiából tett szakvizsgát, 2008-ban „hypertonia minősített orvosa” képesítést szerzett. PhD dolgozatát 2001-ben védte, a magas vérnyomás genetikai vizsgálataiból szerzett kutatási eredményeit összegezve.

1998 és 2004 között új klinikai genetikai diagnosztikus és kutató módszereket vezetett be a klinikai munkába, ezekre az eredményekre alapozva habilitációs védését 2010-ben a PTE habilitált doktora lett. 2002-től 2005-ig Békésy György posztdoktori ösztöndíjban részesült. 2001-2003 között ETT (Egészségügyi Tudományos Tanács), 2002-2005 között OTKA (Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok) kutatások témavezetője volt.

Tagja a Magyar Endokrinológiai Társaságnak, a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak, Magyar Nephrológiai Társaságnak és a Magyar Hypertonia Társaságának. Felsőfokú állami nyelvvizsgával rendelkezik német nyelvből és középfokúval angol nyelvből. Szoros kapcsolata a Pécsi Tudományegyetemmel 2010 után is megmaradt.

Heti egy szakmai napján endokrinológia szakrendelést vezet a PTE II. sz. Belgyógyászati Klinika és Nephrológiai Centrumban. Felkért előadó a PTE Élettani Intézet német nyelvű graduális oktatásban. 2013. január 1.-től a PTE címzetes egyetemi tanára.

Dr. Nemes Orsolya

Szakmai profil

Általános orvosi diplomáját summa cum laude minősítéssel 1999-ben szerezte meg a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 2004-ben belgyógyászat, 2007-ben endokrinológiai/anyagcsere szakvizsgákat tett. A PhD fokozatot 2017-ben szerezte meg.

Kutatási területe az agyalapi mirigy működészavarai voltak, az értekezés címe: Hypopituitarism due to pituitary adenomas, traumatic brain injury and stroke.

1999 óta a PTE KK I. sz. Belgyógyászati Klinika Endokrinológiai és Anyagcsere tanszékén dolgozik, jelenleg egyetemi adjunktusi beosztásban. Az osztályos betegellátás mellett munkaideje jelentős részét teszi ki az endokrin és anyagcsere járóbeteg szakrendelés.

2001 óta oktatóként rendszeresen részt vesz az orvostanhallgatók magyar és angol nyelvű gradualis és postgradualis endokrin képzésében.
Endokrin vonatkozású szakmai kongresszusok és továbbképzések rendszeres résztvevője és előadója.

Magánrendelésén 2009 óta fogadja endokrin és anyagcsere problémákkal küzdő pácienseit.

Tagja a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaságnak, a Magyar Hypertonia Társaságnak.